
Lohinapposet
20 min | noin 20–30 napposta | 
- ruiskuppeja tai esim. paahdettua ruisleipää
- 250 g Kuusamon Kalan
kylmäsavu- tai graavilohisiivua - 2 keitettyä kananmunaa
- 2 rkl kermaviiliä
- leikattua tilliä
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl siemenellistä sinappia
- hieman hienonnettua chiliä
- tarvittaessa merisuolaa
- koristeeksi kirjolohen mätiä, tilliä
Valmista lohitahna. Kuutioi lohi kulhon pohjalle. Hienonna kovaksi keitetyt kananmunat ja lisää kulhoon. Mittaa loput mausteet kulhoon ja sekoita varovasti. Tillin tyviosat käyttämällä saat tahnaan mukavaa suutuntumaa.
Täytä ruiskupit lohitahnalla tai levitä leipäviipaleiden päälle, koristele ja tarjoa.
Vinkki: Lohitahna sopii mainiosti myös voileipäkakkuihin.