Tutustu Kuusamon Kalan tuotteiden alkuperään, ympäristövaikutuksiin ja merkitykseen pohjoisen Suomen hyvinvoinnille.
Kotimaisen kalan kulutus on vähentynyt huomattavasti vain muutaman vuosikymmenen aikana. Samaan aikaan tuontikalan määrä on kasvanut jopa kaksinkertaiseksi. Verrattuna tuontikalaan, jota kuljetetaan pitkiä välimatkoja ensin jalostettavaksi ja edelleen kauppoihin, makeiden vesien villikalojen ja kotivesissä kasvatettujen kalojen vaikutus ympäristön tilaan on huomattavasti pienempi.
Tutkimusten mukaan kuluttajat haluaisivat käyttää enemmän kotimaista kalaa. Silti kotimaan sisävesiltä pyydetyn kalan osuus kaupassa on vain muutamia prosentteja. Kalasaaliiden sesonkiluonne ja ammattikalastajien väheneminen asettavat haasteita tuotteiden tuomiseksi markkinoille. Tämän vuoksi Kuusamon Kalakin tuottaa uusia, innovatiivisia kalajalosteita – jotta hyvä ei menisi hukkaan.
Kuusamon Kalan raaka-aineen alkuperä on aina tiedossa! Kartalta löydät alihankkijat ja ammattikalastajat sekä järvet ja kasvattamot, joista kala kulkee jalostettavaksi Kuusamoon.
muikku, siika, ahven
muikku, siika, ahven, hauki, särki
Kaikki pyytämämme luonnonkala on WWF:n vihreän listan lajeja.
Käytämme tuotteissamme vain kotimaan sisävesissä kasvatettua kalaa: Benella-kirjolohta ja siikaa, joiden ruokintarehu valmistetaan Itämerta kuormittavista silakasta ja kilohailista.
Kuusamon Kala Oy
Kitkantie 135, Kuusamo
Y-tunnus 3131025-5
@ Kuusamon Kala Oy
EU on ollut mukana rahoittajana yrityksen hankkeissa