
Juhlava Kiitämän Kalakakku
30 min, vetäytymiseen 1 vrk | noin 10 hengelle | 
- 3 prk (720 g) Kuusamon Kalan
savukalaa öljyssä
(muikkua/ ahventa/ särkeä) - 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 keltasipuli kuutioituna
- ½ yksikyntistä valkosipulia
- tuoretta timjamia leikattuna
- 2 rkl sinappia
- mustapippuria myllystä
- 1/3 tuoretta chilipalkoa
hienoksi kuutioituna - ½ mallasvuokaleipää
- koristeeksi: minisalaatteja ja mätiä
Siivuta mallasleipä pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Murskaa teholeikkurilla kalat karkeaksi massaksi. Lisää muut ainekset kalamassaan ja sekoita sekä tarkista maut.
Rakenna kalakakku: levitä kalatahnaa mallasleipäsiivujen väliin siten, että alin kerros on leipää, seuraavaksi täytettä, uusi kerros leipää, taas täytettä, ja lopuksi päälle leipäkansi.
Anna vetäytyä vuorokauden ajan ja leikkaa annospaloiksi. Koristele salaateilla ja mädillä.
Tarjoa talvisen aterian alkupalana.