Juhlava Kiitämän Kalakakku

NOIN 10 HENGELLE VALMISTUSAIKA 30 MIN, VETÄYTYMISEEN 1 VRK
  • 3 prk (720 g) savustettua muikkua/ahventa/särkeä öljyssä
  • 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 keltasipuli kuutioituna
  • ½ yksikyntistä valkosipulia
  • tuoretta timjamia leikattuna
  • 2 rkl sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • 1/3 tuoretta chilipalkoa
  • hienoksi kuutioituna
  • ½ mallasvuokaleipää
  • koristeeksi: minisalaatteja ja mätiä

Siivuta mallasleipä pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Murskaa teholeikkurilla kalat karkeaksi massaksi. Lisää muut aineet kalamassaan ja sekoita sekä tarkista maut.

Rakenna kalakakuksi levittämällä kalatahnaa mallasleipäsiivujen väliin siten, että alin kerros on leipää, sitten täytettä, uusi kerros leipää, taas täytettä, ja lopuksi kanneksi leipää. Anna vetäytyä vuorokauden ajan ja leikkaa annospaloiksi. Koristele salaateilla ja mädillä.

Tarjoa talvisen aterian alkupalana.

Kuusamon Kala Oy
Kitkantie 135, Kuusamo
Y-tunnus 3131025-5
Kuusamon kala
@ Kuusamon Kala Oy | web by Mainostoimisto Davas