Kuusamon Kala Oy

Laadukas, pohjoisten vesien kala on ehtymätön raaka-aine. Uskomme lähiruoan ja terveellisten kalaruokien suosion kasvuun. Haluamme tuoda ruokapöytiin uusia kalaherkkuja.

Meitä, Kuusamon Kala Oy:n omistajia, yhdisti yhteinen huoli paikallisen kalan vähäisestä jalostusasteesta. Intohimoisina kalanystävinä päätimme tehdä asialle jotain.

Perustimme yhtiön, joka jalostaa paikallista kalaa tyystin uudella tavalla.

Arto Määttä loi Kuusamon Kalajalosteen vuonna 1992. Kuusamon Kala Oy jatkaa Arton elämäntyötä. Yhtiössämme työskentelevän Arton kehittämät tuotteet pysyvät valikoimassamme.

Meitä Kuusamon Kala Oy:n omistajia yhdistää yrittäjyys. Yrittäjäkokemusta meillä on eri toimialoilta yhteensä pitkälti toistasataa vuotta.

Toimitusjohtajamme Juha Korhonen vastaa kalan hankinnasta. Juha on kalastanut ammatikseen 1990-luvulta saakka. Hän tuntee paikalliset kalastajat ja kalankasvattajat.

Keittiömestari Jarmo Pitkänen vastaa tuotekehityksestä. Jarmo työskenteli huipputason ravintoloissa maailmalla, kunnes palasi kotiseudulleen ja perusti villiruokaan keskittyvän Studioravintola Tundran. Jarmo loihtii yhtiöllemme uusia tuotteita Tundran koekeittiössä.

Muut yhtiön osakkaat ovat Maria ja Mikael Planting ja Harri Lämsä.  Hallituksen puheenjohtajalla Marialla ja Mikaelilla on pitkä yrittäjäkokemus sekä rahoitus- että HoReCa-alalta.  Harrilla on kokemusta hallitustyöskentelystä. Asianajajana hän vastaa yhtiömme hallinnosta.

Kuusamon Kala Oy
Kitkantie 135, Kuusamo
Y-tunnus 3131025-5
Kuusamon kala
@ Kuusamon Kala Oy | web by Mainostoimisto Davas