Pikku­blinejä

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 11 g kuivahiivaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja (jätä pois gluteiinittomasta versiosta, korvaa tattarilla tai valkoisella gluteenittomalla jauholla)
  • n. 2 dl tattarijauhoja
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • (olutta)
  • kirkastettua voita paistamiseen

Perinteisiä blinien lisäkkeitä

  • sesongin mätiä
  • kylmäsavustettua kalaa
  • metsäsienisalaattia
  • Blinipöydässä tarjotaan aina myös erittäin hienoksi leikattua punasipulia, vatkattua smetanaa ja tuoretta tilliä.

Taikinan hapattaminen 24–28 tuntia ennen blinien paistoa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva nesteen joukkoon.

Sekoita joukkoon siivilöidyt tattarijauhot ja jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön.

Seuraavana päivänä Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.

Lisää taikinaan vehnäjauho, keltuaiset ja voisula hyvissä ajoin ennen paistamista. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto taikinaan juuri ennen paistamista.

Paista blinit lettupannulla runsaassa voissa. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan tulisi olla herkullisen ruskea. Tarjoa kuumat blinit sesongin mädin kanssa.

@ Kuusamon Kala Oy | web by Mainostoimisto Davas
0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan