Madekeitto

6 annosta Valmistusaika 60 min

Made 

  • n. 1,5 kg:n painoinen, nyljetty made, mukana maksa ja mätimoukut 
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • ruisjauhoa leivitykseen
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Paloittele made muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Kierittele ruisjauhoissa ja paista pannulla, mausta.

Kiehauta maksa ja mätipussit suolalla ja mustapippurilla maustetussa vedessä.

savustettu haukifilesavustettu haukifile

Voit korvata mateen savustetulla haukifileellä!

Keitto

  • 1 iso keltasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 0,5 ltr perunaa kuoripäällistä lohkottuna
  • 25 g voita
  • 1 pkt Kuusamon savusulatejuustoa
  • lipstikkaa
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 nippu tilliä leikattuna
  • kalalientä (suolaa tarvittaessa)
  • mustapippuria

Lohko juurekset. Freesaa juurekset ja perunat voissa ja lisää kalaliemi. Keitä juurekset ja perunat kypsäksi. Lisää keiton loppupuolella sulatejuusto ja loput mausteet.

Tarjoilu

Esille laitettaessa, annostele keittoa kulhoon ja lisää lämpimät pannulla paistetut mateenpalat sekä maksa ja mätimoukku. Mausta leikatulla tillillä.

Tarjoa rieskan tai ruisleivän kanssa.

@ Kuusamon Kala Oy | web by Mainostoimisto Davas
0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan