Kermainen kala­keitto lohesta

10 annosta Valmistusaika 60 min
  • 1kg lohifilettä 
  • 1,5 l vahvaa kalalientä
  • 500 g kiinteää perunaa
  • 2 sipulia
  • 4 dl kermaa
  • 1–2 rkl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 5 mustapippuria
  • 1 dl leikattua tilliä
  • tuoretta lipstikkaa ja timjamia
  • 50 g voita
  • kirjolohen mätiä, tarjoiluun

Kuori ja lohko perunat ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuli ja perunat kattilassa. Lisää kalaliemi ja mausta juuri jauhetuilla pippureilla.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Leikkaa lohifilee kahden sentin kuutioiksi. Lisää kattilaan kerma ja leikattu tilli sekä lohikuutiot ja anna keiton vielä kiehahtaa.

Lisää voi ja koristele keitto tuoreyrteillä. Kruunaa annokset tarjoiluhetkellä vielä lusikallisella kirjolohen mätiä.

Voit käyttää lohifileen sijasta Kuusamon Kalan kirjolohta öljyssä tai savumuikkua öljyssä (3 purkkia).

Osta kalalastusäilykkeitä verkkokaupastamme!

@ Kuusamon Kala Oy | web by Mainostoimisto Davas
0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan