Skip to main content
Kermainen kala­keitto lohesta

Kermainen kala­keitto lohesta

60 min | 10 annosta |
  • 1 kg lohifilettä 
  • 1,5 l vahvaa kalalientä
  • 500 g kiinteää perunaa
  • 2 sipulia
  • 4 dl kermaa
  • 1–2 rkl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 5 mustapippuria
  • 1 dl leikattua tilliä
  • tuoretta lipstikkaa ja timjamia
  • 50 g voita
  • kirjolohen mätiä (tarjoiluun)

Kuori ja lohko perunat ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuli ja perunat kattilassa. Lisää kalaliemi ja mausta juuri jauhetuilla pippureilla.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Leikkaa lohifilee kahden sentin kuutioiksi. Lisää kattilaan kerma ja leikattu tilli sekä lohikuutiot ja anna keiton vielä kiehahtaa.

Lisää voi ja koristele keitto tuoreyrteillä. Kruunaa annokset tarjoiluhetkellä vielä lusikallisella kirjolohen mätiä.

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan